Αρχική » Προπτυχιακές Σπουδές » Μετεγγραφές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Καλούνται οι επιτυχόντες μετεγγραφής/μετακίνησης στο Τμήμα Φιλολογίας, να επικοινωνήσουν, το συντομότερο δυνατόν, με τα Τμήματα προέλευσης προκειμένου να ζητήσουν «Βεβαίωση Διαγραφής», την οποία στη συνέχεια πρέπει να προωθήσουν ΜΟΝΟ από το προσωπικό τους email στo : secr@phil.uoa.gr, έχοντας παράλληλα συμπληρώσει τα πλήρη στοιχεία τους και τηλέφωνα επικοινωνίας.

  • Για την εγγραφή τους στο Τμήμα Φιλολογίας και Οδηγίες για κωδικούς, δηλώσεις και άλλα φοιτητικά θέματα, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

 _______________________________________________________________________________________Από τη Γραμματεία 

Μετεγγραφές ακαδ. έτους 2021-22 - Ενημέρωση για την αποστολή δικαιολογητικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται οι αιτούντες μετεγγραφή/μετακίνηση στο Τμήμα Φιλολογίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 30-11-2021, Αρ. Πρωτ.: 154762 /Ζ1, Απόφαση Κύρωσης και με στοιχεία 2-12-2021. Αρ. Πρωτ.: 156445/Ζ1, Εγκύκλιο δικαιολογητικών, να αποστείλουν αποκλειστικά με courierΟΧΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΤΑ, κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 6-12-2021 έως και Τετάρτη 15-12-2021, καθημερινά και ώρες 10.00 με 13.00, προκειμένου να ελεγχθούν στο Τμήμα μας :

α)   αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής τους,

β) όλα τα δικαιολογητικά που δεσμεύτηκαν στην αίτησή τους να προσκομίσουν και  αναφέρονται σε αυτήν, και

γ)  μια φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας και στις δύο όψεις

Ταχυδρομική διεύθυνση:

Φιλοσοφική Σχολή

Γραμματεία Τμήματος Φιλολογίας

3ος όροφος, γραφείο 305 - 306

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Τ.Κ 157 72

Σε περίπτωση σοβαρού κωλύματος, παρακαλούμε στείλτε email με τα πλήρη στοιχεία σας και τηλέφωνα επικοινωνίας στο :  secr[at]phil[dot]uoa[at]gr

Δείτε παρακάτω τις Εγκυκλίους :

Εγκύκλιος Δικαιολογητικών, ακαδ. έτους 2021-22

Εγκύκλιος Μετεγγραφών, ακαδ. έτους 2021-22

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

___________________________________________________________________________________________Από τη Γραμματεία 

 

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2021-22 και η σχετική εγκύκλιος.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, ότι από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης. Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή/μετακίνηση με μοριοδοτούμενους λόγους,
  • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  • από φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022,
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής,
  • από φοιτητές - τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α΄120),
  • από φοιτητές - τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τις ειδικές εφαρμογές στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν. Επισημαίνεται ότι η κατοχή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) είναι υποχρεωτική για τον αιτούντα ηλεκτρονικής αίτησης με μοριοδοτούμενους λόγους, αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές και Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο.

___________________________________________________________________________________________Από τη Γραμματεία