Αρχική » Προβολή εκδήλωσης από πρώτη σελίδα

Προβολή εκδήλωσης από πρώτη σελίδα

18.05.2016

Το Τμήμα Φιλολογίας συναντά τον Γιάννη Μπεχράκη σε μια συζήτηση αφιερωμένη στους πρόσφυγες

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, ώρα 16.30 στην AULA της Φιλοσοφικής Σχολής

Ο Γιάννης Μπεχράκης, ένας από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στον κόσμο,  μέλος του πρακτορείου REUTERS και βραβευμένος με το φετινό βραβείο Pulitzer για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης, έρχεται την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, ώρα 16.30 στην AULA της Φιλοσοφικής Σχολής, ως προσκεκλημένος του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του μαθήματος «Λαογραφία και Ιστορία των Παραμυθιών». Θα παρουσιάσει φωτογραφίες του, θα αφηγηθεί τις εμπειρίες του από τις αποστολές του στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη του πλανήτη και θα συζητήσει με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για το προσφυγικό ζήτημα και για άλλα ζητήματα σχετικά με τη σύγχρονη παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτρια κ. Ελένη Καραμαλέγκου και η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Καθηγήτρια κ. Ερασμία Σταυροπούλου.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στους φοιτητές – μέλη της οργανωτικής επιτροπής: Κωνσταντίνα Κουτσονικολή (τηλ. 6985801092), Στέλιο Πλάκα (τηλ. 6981393623), Βιβή Χαλμούκου (τηλ. 6972355057),.

Για να ενημερωθείτε για το θέμα της συζήτησης προτείνουμε να αναζητήσετε πληροφορίες για το φωτογραφικό έργο και τις αποστολές του Γιάννη Μπεχράκη (Yannis Behrakis) στο Ίντερνετ και ειδικά στα παρακάτω sites και να προετοιμάσετε τις ερωτήσεις σας:

 
https://widerimage.reuters.com/photographer/yannis-behrakis (genika)
https://widerimage.reuters.com/story/greece-witnessing-the-migration-crisis
(fotografies-video-text)
https://widerimage.reuters.com/story/port-of-dreams-and-despair (fotos text)
https://widerimage.reuters.com/story/ghost-factories-of-greece (fotos text)
http://www.reutersbest.com/articles/view/5027/yannis-behrakis-on-covering-the-migrant-crisis (sinenteuksi)
http://www.theguardian.com/artanddesign/ng-interactive/2015/dec/21/photographer-of-the-year-2015-yannis-behrakis (parousiasi kai fotos)
https://www.youtube.com/watch?v=qMVSgq2nZP4 (TEDx)

https://widerimage.reuters.com/story/down-and-out-in-athens