Αρχική » Προβολή εκδήλωσης από πρώτη σελίδα

Προβολή εκδήλωσης από πρώτη σελίδα

07.12.2017

Παρουσίαση του τόμου "Εξαίσιοι γέλωτες. Το γέλιο στην αρχαία ελληνική γραμματεία", Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30) 10/1/2017

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00 θα γίνει στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30) η παρουσίαση  του τόμου ΕΞΑΙΣΙΟΙ ΓΕΛΩΤΕΣ. Το γέλιο στην αρχαία ελληνική γραμματεία, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ το 2017 σε επιμέλεια Μαίρης Ι. Γιόση και Αλεξάνδρας Δ. Μελίστα. Ο τόμος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γεωργίου Δ. Κατσή.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια κ. Ελένη Καραμαλέγκου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Αμφιλόχιος Παπαθωμάς.

Τον τόμο παρουσιάζουν οι: κ.  Ιωάννης Κωνσταντάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας (ΕΚΠΑ) και ο κ. Αθανάσιος Δ. Στεφανής, Ερευνητής, Διευθύνων του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών.

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας (ΕΚΠΑ).