Αρχική » Προβολή εκδήλωσης από πρώτη σελίδα

Προβολή εκδήλωσης από πρώτη σελίδα

21.05.2018

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 23.05.18, ΣΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ/ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟ (ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΑΙΘ. 734)

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου "Υλικός Πολιτισμός και Λαογραφία", την Τετάρτη 23.05.2018 στις 13.30 μ.μ. στον χώρο του Σπουδαστηρίου Λαογραφίας και του Λαογραφικού Μουσείου και Αρχείου του Τμήματος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχολή, αιθ. 734) θα μιλήσει και θα συζητήσει με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους υποψήφιους διδάκτορες της Λαογραφίας, η κ. Βίλλυ Φωτοπούλου, Λαογράφος, Διευθύντρια, επικεφαλής της Διεύθυνσης Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Η κ. Φωτοπούλου θα μας μιλήσει με θέμα:

   "Οι καινοτομίες της Σύμβασης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Διαφύλαξη και Συμμετοχική Προσέγγιση" 

 Το θέμα, ως συνέχεια και της διάλεξης του κ. Δρίνη την περασμένη Τετάρτη, είναι καίριο για τη θεωρία και για τις εφαρμογές της Λαογραφίας σήμερα.  Παρακαλούνται όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες της Λαογραφίας να συμμετάσχουν στο ενδιαφέρον αυτό Σεμινάριο ώστε να επωφεληθούν από την ενημέρωση αλλά και τη συζήτηση των εννοιών και των πρακτικών της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτιστικής πολιτικής. 

 Οι Συνάδελφοι και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και άλλων ειδικοτήτων είναι ευπρόσδεκτοι.

 Βασιλική Χρυσανθοπούλου

Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α.