Αρχική » Προβολή ανακοίνωσης από πρώτη σελίδα

Προβολή ανακοίνωσης πρώτης σελίδας

18.01.2018

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ: ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – 23, 24 ΚΑΙ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Για ενημέρωση των φοιτητών, σχετικά με την προκήρυξη τριήμερης απεργίας από τον Σύλλογο του Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής, παραθέτουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ε. Κ. Π. Α.

Αθήνα 12/1/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΚΠΑ, 10/1/2018

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε στις 10/1/2018, σε απαρτία, έπειτα από πρόσκληση του ΔΣ του Συλλόγου, με αποκλειστικό θέμα ημερησίας διάταξης τις δυσμενείς εξελίξεις σχετικά με το ειδικό μισθολόγιο των πανεπιστημιακών καθηγητών.

Η Γ.Σ. συζήτησε διεξοδικά για το δυσοίωνο μέλλον που εγγυάται ο πρόσφατος νόμος για τα ειδικά μισθολόγια, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2017. Η Γ.Σ ως σώμα έκρινε πως οι εξελίξεις απαξιώνουν πλήρως τη θέση και το λειτούργημα των πανεπιστημιακών δασκάλων, υποσκάπτοντας παραπέρα την αποστολή και λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστήμιου. Αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τριήμερης προειδοποιητικής απεργίας, στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου 2018, με αποχή από κάθε διδακτικό (εξετάσεις) και διοικητικό (ερευνητικά προγράμματα, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων) έργο.

Η Γ.Σ. αποφάσισε, επίσης, ότι σε νέα συνεδρίαση, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, θα καθορίσει, ανάλογα και με τις εξελίξεις, το περιεχόμενο της περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην απαξίωση του έργου μας. Καλούμε σε συστράτευση τους Συλλόγους ΔΕΠ των Σχολών του ΕΚΠΑ και άλλων Πανεπιστημίων και ταυτόχρονα καλούμε την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ να αναλάβει ενεργητικό ρόλο στην προώθηση των αιτημάτων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση:

• Να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012.

• Να αρχίσει η συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των πανεπιστημιακών στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους.

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

Καραδήμας Δημήτρης              Γαγανάκης Κώστας